Novi broj Franjinim stopama

Izišao je novi, božićni broj lista Franjinim stopama kojega krasi slika Svete obitelji, rad magistrice sakralne umjetnosti Kristine Ćavar.  A onda slijede tekstovi fra Dane Karačića, Mirele Barbarić, fra Ante Marića, Lucije Naletilić, fra Željka Barbarića koji nas uvode u misterij Božića. U liturgijskom kutku pišemo o značenju adventskog vijenca, a posebno je zanimljivo sjećanje pok. fra Blage Karačića na davne Božiće.

Tu su i redovite rubrike Otvaramo Bibliju, Čitamo Pravilo, Život u bratstvu, koja nam donosi sve informacije o događajima iz hercegovačkih bratstava: Mostar, Čitluk, Gorica, Vitina, Posušje, Široki Brijeg. U ovom broju  svoja svjedočanstva pišu dvije osobe, nekada suradnici u humanitarnim projektima, č. s. Tješimira Grgić i fra Miljenko Mika Stojić. Neka nam njihov primjer brige za čovjeka u potrebi bude poticaj posebno u ovim danima Božića.

Tu su i druge rubrike kao što su Uzorni likovi naših trećarica koja je ovoga puta nastala na poticaj naših čitatelja koji su prepoznali  nama nepoznate trećarice sa stare fotografije objavljene u prošlom broju. Kako je  našoj Boški bilo na zornicama pročitajte u rubrici Trećari ili bećari. Tu je još mnogo toga... 

Blagoslovljene dane Božića svim Franjinim sinovima i kćerima, svim ljudima dobre želi Uredništvo lista Franjinim stopama!

15.12.2015.

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00